Το Trace Your Eco συνεχίζοντας την μεγάλη προσπάθεια που κάνει τα τελευταία χρόνια για να αναδείξει τον πεζοπορικό/ περιπατητικό τουρισμό στην χώρα μας και στα πλαίσια της ανάδειξης του PROJECT “ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ” ( PATHS OF PEACE), διοργανώνει ένα μοναδικό φθινοπωρινό τριήμερο σε αυτή την πανέμορφη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας στο νομό Φλώρινας!

Τα μονοπάτια μήκους 40 χιλιομέτρων καθαρίστηκαν και σηματοδοτήθηκαν από την Paths of Greece, σε συνεργασία με τον Ενωτικό Σύλλογο Λεχοβιτών και χρηματοδοτήθηκε από το Γερμανικό Προξενείο στην Θεσσαλονίκη.

Το Trace δέχθηκε με χαρά την πρόσκληση των φορέων να πεζοπορήσει στα μονοπάτια αυτά. Έτσι διοργανώνει τη δράση αυτή με σκοπό να αναδείξει την περιοχή αυτή. Ευχαριστούμε για την πρόσκληση.

Μετά τον καθαρισμό και την σήμανση που έγινε, θα έχετε την χαρά, όλοι εσείς οι Tracers, να είσαστε οι πρώτοι που θα περπατήσουν στα μονοπάτια.
Έτσι θα τα εγκαινιάσουμε με τον καλύτερο τρόπο, στηρίζοντας την προσπάθεια των ανθρώπων της περιοχής του Λεχόβου.

< Το Λέχοβο απλώνεται στους πρόποδες του Βιτσίου, στα 890μ στα σύνορα τον Νομού Φλώρινας με τους νομούς Καστοριάς και Κοζάνης. Η περιοχή είναι κατάφυτη με οξιές και βελανιδιές >

< Η διαμονή μας για 2 βράδια θα γίνει στο Νυμφαίο έναν όμορφο πέτρινο παραδοσιακό οικισμό βραβευμένος σαν ευρωπαϊκό υπόδειγμα ήπιας τουριστικής ανάπτυξης. Σκαρφαλωμένος σ’ ένα οροπέδιο στα 1350μ., αθέατος από παντού. Τα πέτρινα καλντερίμια του και τα υπέροχα αρχοντικά των αρχών του προηγούμενου αιώνα σε συνδυασμό με ήρεμη ομορφιά του δάσους της οξιάς και των ορεινών όγκων, το καθιστούν έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς επιλεγμένου τουρισμού στην χώρα μας.

<θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το περιβαντολογικό κέντρο του Αρκτουρου και το κέντρο ενημέρωσης για την Αρκούδα καθώς και το καταφύγιο του Λύκου στην Αγραπιδιά >

< Τα μονοπάται αυτά διέρχονται από τα σημαντικότερα σημεία περιβαλλοντικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος της περιοχής, μεταξύ των οποίων οι οικισμοί Λέχοβο, Ασπρόγεια, Νυμφαίο, Αγραπιδιά, Σκλήθρο και Λιμνοχώρι, περνάει από τις λίμνες Ζάζαρη και Χειμαδίτιδα αλλά και από πλούσια δάση.>

Έτοιμοι για μία πραγματικά εμπειρία στην ελληνική φύση?

====== ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ======

Σάββατο 26/10
ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ-ΛΕΧΩΒΟ

Αναχώρηση από θεσσαλονίκη στης 7.00πμ από πλατεία Αριστοτέλους[Αγ.Βενιζέλου] με προορισμό το χωριό Λιμνοχώρι. που βρίσκεται στις όχθες της Λίμνης Ζάζαρης.
Η διαδρομή μας ενώνει το Λιμνοχώρι με τρεις εγκαταλελειμμένους παραλίμνιους οικισμούς και εν συνεχεία με το Λέχοβο
Αρχικά το μονοπάτι ανηφορίζει λίγο και χαμηλώνει πάλι στον εγκαταλελλειμένο οικισμό Ίντσκο. Από εκεί, κινείται κατά μήκος του αγροτικού δρόμου στις όχθες της λίμνης Χειμαδίτιδας. Περνάει από τη Χρυσόβιτσα, άλλον έναν παραλίμνιο εγκαταλελειμμένο οικισμό, και από εκεί καταλήγει στο Χειμάδι, τον παραλίμνιο οικισμό που συνδέεται με το Λέχοβο. Εκεί ξεκινάει και η τελική ανηφόρα για τον χωριό του Λεχόβου, από παλιό μονοπάτι. Στο τέλος της διαδρομής, το μονοπάτι κατηφορίζει με πανοραμική θέα προς το Λέχοβο και τη γύρω περιοχή, πριν εισέλθει στο χωριό από στενά δρομάκια.

Ώρες πεζοπορίας 4.30
Χιλιόμετρα 12
Βαθμός δυσκολίας Β.[Μέτριος]
Υψομετρική διαφορά κατάβασης
Υψομετρική διαφορά ανάβασης

Στο Λέχωβο θα μας περιμένει το λεωφορείο μας για να μας μεταφέρει στο χωριό του Νυμφαίου όπου και η διαμονή μας.

Υ.Γ. Όποιος δεν θέλει να κάνει όλοι την διαδρομή μπορεί να κάνει βόλτα γύρω από την λίμνη Ζάζαρη και να απολαύσει τον καφέ του με θέα την πανέμορφη λίμνη με τα φθινοπωρινά χρώματα του δάσους τριγύρω!

Κυριακή 27/10.ΝΥΜΦΑΙΟ-ΛΕΧΩΒΟ

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε στης 9.30πμ την πεζοπορία μας. Μια ακόμη πανέμορφη διαδρομή που ενώνει το Λέχοβο με τα Ασπρόγεια και το Νυμφαίο. Μεταξύ του Λεχόβου και των Ασπρογείων το μονοπάτι διέρχεται από πλούσιο δάσος και αγροτικές περιοχές, μέρη στα οποία στο παρελθόν έγιναν σημαντικότατες μάχες. Στα Ασπρόγεια προτείνεται μια στάση στο καφενείο του χωριού. Το παλιό μονοπάτι βρίσκεται σε πλούσια σκιά διευκολύνοντας έτσι το περπάτημα
Ενώ έχει θέα προς τις λίμνες, τα γύρω βουνά και τους οικισμούς.

Ώρες πεζοπορίας 5
Χιλιόμετρα 11
Βαθμός δυσκολίας Β [Μέτριος]
Υψομετρική διαφορά κατάβασης 500μ
Υψομετρική διαφορά ανάβασης 350μ

Υ.Γ. Όποιος δεν θέλει να πεζοπορήσει μπορεί να μεταφερθεί αργότερα με το λεωφορείο μας στο Λέχωβο

Στο Λέχωβο θα έχουμε τον χρόνο για να επισκεφτούμε την Αστική Σχολή, παραδοσιακό κτίσμα του 1900 όπου στεγάζει το Εθνολογικό Λαογραφικό Μουσείο.Να θαυμάσουμε τον ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, με έτος ανέγερσης το 1812 που ανακαίνισης το 1868 και έχει μεγάλης αισθητικής αξίας ξυλόγλυπτο τέμπλο, έργο Ηπειρωτών ταλιαδούρων του 1864, δεσποτικό θρόνο, άμβωνα και προσκυνητάρια.
Ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε [και να δοκιμάσουμε] στην γιορτή Πίτας που διοργανώνει κάθε χρόνο ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού και τις οποίες θα παρασκευάσουν και θα διαθέσουν οι εθελόντριες -γυναίκες του χωριού

Επιστροφή με το λεωφορείο μας αργά το απόγευμα στο Νυμφαίο

Δευτέρα 28/10.Νυμφαίο – Σκλήθρο

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε να επισκεφτούμε το περιβαντολογικό κέντρο του Αρκτούρου στο Νυμφαίο και το κέντρο ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα.
Στην συνέχεια θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας κάνοντας την διαδρομή ΝΥΜΦΑΙΟ-Σκλήθρο
Η διαδρομή μας αυτή ενώνει το Νυμφαίο με τον οικισμό Αγραπιδιά, το Καταφύγιο Λύκων και τον οικισμό Σκλήθρο. Ξεκινάει κατηφορικά, διερχόμενο από παλιό καλντερίμι, άλλοτε μέσα από δάσος άλλοτε σε ξέφωτα με πανοραμική θέα. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το καλντερίμι που τέμνει τις σάρες σε δύο σημεία. Στο τέλος της κατηφόρας, βρίσκεται ο οικισμός Αγραπιδιά. Από εκεί, η διαδρομή κινείται στον κάμπο με τα εύφορα χωράφια. Μικρή παρακάμψει οδηγεί στο Καταφύγιο Λύκων το οποίο και θα επισκεφτούμε Μέσα από παραποτάμιους αγροτικούς δρόμους και μικρά μονοπάτια, η πεζοπορία μας τελειώνει στο χωριό Σκλήθρο.

Ώρες πεζοπορίας 4
Χιλιόμετρα 10
Υψομετρική διαφορά κατάβασης 600μ

Υ.Γ. Όποιος δεν θέλει να πεζοπορήσει μπορεί να μεταφερθεί αργότερα με το λεωφορείο μας στο χωριό Αγραπιδιά και στο καταφύγιο του Λύκου.

Στο τέλος της διαδρομής μας θα έχουμε τον χρόνο για καφέ-φαγητό στο χωριό Σκλήθρο.
Επιστροφή στην Θεσσαλονίκη το απόγευμα

======ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ======

Για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!
Καλέστε μας στο 6949 650 300, ή στείλτε μας μήνυμα στο Facebook ή μέσω email στο info@traceyoureco.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας, ελέγξτε διαθεσιμότητα θέσεων, δηλώστε την συμμετοχή σας και έπειτα κάντε την σχετική πληρωμή.

Βοηθήστε μας συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των εξορμήσεών μας δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα.

Κόστος Συμμετοχής
150 ευρώ για δίκλινα δωμάτια [ανάλογα με την διαθεσιμότητα]
130 ευρώ για τρίκλινα –τετράκλινα αυτόνομα σπιτάκια ανάλογα με την διαθεσιμότητα.[Μπορούν να μείνουν 3-4 άτομα-ιδανικά για παρέα η οικογένεια!]

Περιλαμβάνει:
–Την μεταφορά από θεσσαλονίκη για Νυμφαίο με λεωφορείο και επιστροφή.
–Την διαμονή και διατροφή του οδηγού.
–Την διαμονή μας για 2 βράδια με πρωινό στον παραδοσιακό πέτρινο ξενώνα Κοντογιάννη σε Δίκλινα –τρίκλινα τετράκλινα αυτόνομα σπιτάκια με δικιά τους θέρμανση! http://nymfeomania.com/
–Την συνοδεία στην πεζοπορία μας από 2 έμπειρα στελέχη του
Trace με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών.
–Τον συντονισμό και την οργάνωση από το Trace Your Eco.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας προκαταβολή 50 ευρώ στον παρακάτω λογαριασμό
Αριθμός λογαριασμού 6667140723874
IBAN GR 7901716670006667140723874
[ΔικαιούχοςTrace Your Eco] τράπεζα Πειραιώς.
Στην κατάθεση συμπληρώστε στα σχόλια το oνοματεπώνυμο σας και το όνομα της εκδρομή!

Στις καταθέσεις από άλλες τράπεζες τα έξοδα επιβαρύνουν τον καταθέτη και όχι το Trace Your Eco. Παρακαλούμε φροντίστε για την ομαλή ολοκλήρωση της κράτησή σας.

Επίσης μπορείτε να περνάτε και από τα γραφεία μας στην Κομνηνών 23, 4 όροφος .
[Δείτε στην σελίδα μας τις ημέρες και τις ώρες].

Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς του συμμετέχοντα γίνονται μόνο εάν η ακύρωση γνωστοποιηθεί στο Trace Your Eco κατ’ ελάχιστον 7 μέρες νωρίτερα από την έναρξη της δραστηριότητας. Σε διαφορετική περίπτωση δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εκδρομή.

======ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ======

• Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα (Ορειβατικά μποτάκια ή καλά αθλητικά παπούτσια βουνού).
• Ένα μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα στις πεζοπορίες.
• Ρούχα ανάλογα με την εποχή. Πιο ζεστά το χειμώνα και πιο ελαφριά το καλοκαίρι.
Ενδεικτικά: μπλούζα φλις, μια φανέλα για να αλλάξετε στο τέλος, μακρύ παντελόνι.
• Αδιάβροχο μπουφάν, γάντια, σκούφο (ανάλογα την εποχή και τον καιρό).
• Μπουκάλι νερό (τουλάχιστον 1.5 λίτρο)
• Κάποιο σνακ για ενέργεια (παστέλι, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα μπάρα ενέργειας-σοκολάτα)
• Φωτογραφική μηχανή, όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση.

======ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ======

Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν και δηλώνουν αυτομάτως με την συμμετοχή τους στη δραστηριότητα ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο δημιουργεί κώλυμα συμμετοχής. Κάθε συμμετέχων φέρει την πλήρη ευθύνη και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειας μου.
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της ομάδας ή λόγω καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.

Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Επίσης συναινούν στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων τους που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το Trace Your Eco και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από το Trace Your Eco.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω
τηλεφώνου +30 6949 650 300 (viber + whatsapp)
στο email: info@traceyoureco.gr
.


Best regards,

Stylianos Tsialikis
Mountain Leader
+30 69 77 307 502

Trace Your Eco
Outdoor Activities
https://www.traceyoureco.gr