Διαδρομές στη φύση, την τέχνη και την ιστορία των Σερβίων

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Σερβίων, του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων «Τα Κάστρα», και της Θεατρικής Ομάδας Σερβίων «Κόκκινη Κουίντα». Περιλαμβάνει δύο δράσεις:

·         Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:00: Θεατρική παράσταση στο υπαίθριο θεατράκι Σερβίων, από την Θεατρική Ομάδα Σερβίων «Κόκκινη Κουίντα». Θα παρουσιαστεί το έργο «Ο Μίδας έχει αυτιά γαϊδάρου», του Μανώλη Κορρέ. (Εναλλακτικά, σε περίπτωση που ο καιρός δεν το επιτρέψει, η παράσταση θα δοθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων.)

·         Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:00: Περίπατο στη βυζαντινή Καστροπολιτεία Σερβίων, με έναρξη από το πετρογέφυρο του Κάστρου. Η διαδρομή διέρχεται από το φαράγγι του Κάστρου, όπου θα γίνει ξενάγηση στα ανθρωπόμορφα και ζωόμορφα βράχια από τον Δρ Γεωλογίας – Αρχαιολογίας Λάζαρο Χατζηλαζαρίδη, και καταλήγει στην κορυφή του Κάστρου, όπου θα γίνει ξενάγηση στον αρχαιολογικό  χώρο, με αναφορές και στις λοιπές αρχαιότητες των Σερβίων, από την Προϊσταμένη της Εφορείας, Δρ αρχαιολόγο Αρετή Χονδρογιάννη – Μετόκη.